Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-03-13/4339-4339.html
Data: Mar 13, 2008 (09:46)

Smirnov respinge posibilitatea unificării cu Moldova

Declaraţia preşedintelui Moldovei Vladimir Voronin privind faptul că practic a fost obţinută o înţelegere privind intrarea Transnistriei în componenţa Moldovei cu statut de autonomie, nu corespunde realităţii, a declarat liderul autoproclamatei republici nistrene Igor Smirnov.

„Nu poate fi nici un fel de stat comun, poporul nostru a spus-o clar... În 2006 la referendum am pus clar întrebarea: suntem cu Moldova sau de sine stătător? 97% din alegători au spus: cu Rusia. Tot. Pentru noi aceasta e lege, jocurile s-au terminat”, a spus Smirnov într-un interviu acordat ziarului „Kommersant”.    

„Am citit interviul lui Voronin în avion, când zburam spre Moscova. Am râs atât de mult, încât mă gândeam că însoţitoarea de bord îmi va face observaţie”, a declarat Smirnov la Moscova, unde joi, deputaţii Dumei de Stat vor examina cererile republicilor nerecunoscute Osetia de Sud, Abhazia şi Transnistria privind recunoaşterea independenţei lor.

Potrivit lui, discuţiile sunt purtate doar în scopul normalizării relaţiilor dintre Moldova şi Transnistria. „Această poziţie au expus-o nu eu, ci poporul transnistrean. Iar Chişinăul este interesat doar de patrimoniul notru, ci nu de poporul Transnistriei”, a spus Smirnov