Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2008

Înregistrarea întreprinderilor transnistrene în Moldova - în vizorul EUBAM

Înregistrarea întreprinderilor transnistrene în Moldova - în vizorul EUBAM

Astăzi, la Odesa, s-a desfăşurat cea de-a IX-a reuniune a Consiliului Consultativ al Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Republica Moldova şi Ucraina (EUBAM).

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, în cadrul şedinţei, şeful delegaţiei moldoveneşti, dna Eugenia Kistruga, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a evidenţiat priorităţile autorităţilor ţării noastre în colaborarea cu EUBAM. A fost menţionat aportul Misiunii în implementarea diferitelor proiecte şi programe ce au condus la îmbunătăţirea managementului frontierei de stat moldo-ucrainene, fiind apreciată buna cooperare între serviciile Vamal şi Grăniceri ale ambelor state. În această ordine de idei, a fost accentuată importanţa realizării în comun a prevederilor Declaraţiei Prim-miniştrilor Republicii Moldova şi Ucrainei din 30 decembrie 2005.

A fost pus un accent particular asupra concentrării eforturilor vizând aducerea activităţii întreprinderilor din regiunea transnistreană în câmpul legal al Republicii Moldova, ajustarea în continuare a bazei legislative în domeniul controlului frontierei la standardele europene, valorificarea schimbului de informaţii operative între serviciile Vamale şi Grăniceri moldoveneşti şi ucrainene.

În contextul abordării problemei demarcării continue a frontierei de stat moldo-ucrainene, a fost exprimată disponibilitatea UE de a acorda asistenţă de expertiză în acest domeniu.

Viceministrul Eugenia Kistruga a dat o apreciere pozitivă cooperării între serviciile partenere din ambele state şi colaborării sporite a autorităţilor Republicii Moldova cu agenţiile europene OLAF, FRONTEX şi Centrul SECI.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus