Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.03.2008

După ce i-au invitat pe Smirnov, Bagapş şi Koikotî în Duma de Stat, deputaţii ruşi se gândesc să-i invite pe Lupu şi Burdjanadze

După ce i-au invitat pe Smirnov, Bagapş şi Koikotî în Duma de Stat, deputaţii ruşi se gândesc să-i invite pe Lupu şi Burdjanadze

Preşedinţii legislativelor din Moldova şi Georgia Marian Lupu şi Nino Burdjanadze ar putea fi invitaţi să asiste la audierile în Duma de Stat privind recunoaşterea independenţei enclavelor separatiste, preconizate pentru 13 martie curent. O iniţiativă în acest sens a fost înaintată de vicepreşedintele comitetului Dumei de Stat pentru CSI şi relaţii cu conaţionalii Constantin Zatulin. "La şedinţa din joia aceasta, dedicată audierilor, voi insista asupra invitării preşedinţilor de Parlament din Moldova şi Georgia", a declarat marţi, Zatulin pentru RIA "Novosti". "Din partea noastră ar fi corect să ascultăm toate punctele de vedere, când vom discuta soarta republicilor nerecunoscute", a menţionat Zatulin, precizând că "speakerii din aceste republici deja au fost invitaţi la audieri".

Preşedintele comisiei Dumei de Stat pentru relaţii cu conaţionalii Alexei Ostrovski a declarat presei ruse că în cadrul audierilor din 13 martie vor fi examinate cererile Aghaziei, Osetiei de Sud şi Transnistriei privind recunoaşterea de către Rusia a independenţei lor.

La audieri vor participa reprezentanţi ai Guvernului rus, precum şi reprezentanţi ai organelor legislative din Abhazia, Osetia de Sud şi Transnistria.

Ostrovski a menţionat că în urma audierilor Duma de Stat va adopta recomandări pentru diferite ramuri ale puterii privind întreprinderea unor măsuri faţă de aceste republici nerecunoscute.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus