Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.03.2008

Candidatul Kremlinului, Dmitri Medvedev, s-a clasat duminica in fruntea scrutinului prezidential rus

Candidatul Kremlinului, Dmitri Medvedev, s-a clasat duminica in fruntea scrutinului prezidential rus

În Moldova pentru alegerile preşedintelui Rusiei, duminică, 2 martie,  au fost deschise 25 de secţii de votare, dintre care 23 – în regiunea transnistreană. În partea dreaptă a Nistrului au fost deschise doar 2 secţii de votare la Chişinău – în incinta Ambasadei Rusiei şi a secţiei consulare.  Potrivit datelor exit-poll, 89% din alegători din Transnistria  au votat cu Dmitri Medvedev. În total, în regiunea transnistreană la scrutin au participat 45 mii de cetăţeni ruşi din cei 85 mii de alegători înscrişi. În Transnistria locuiesc aproximativ 110 mii de cetăţeni ruşi.Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale din Rusia, după numărătoare a 99.5% din voturi Dmitri Medvedev este în frunte cu 70,23%.

Ghenadi Zuganov se plasează pe locul doi cu 17,76%.

Vladimir Jirinovski a adunat 9,37%, iar Andrei Bogdanov este cotat cu 1,29% din voturi.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Ciurov, a declarat că participarea la vot a fost de 64,23%.

Cine este Dmitri Medvedev?

Potrivit BBC, Dmitri Medvedev are 42 de ani şi este un vechi aliat al preşedintelui Putin de pe vremea când lucrau împreună în Sankt Petersburg, oraşul natal al preşedintelui.

Medvedev a lucrat în anii ‘90 în administraţia municipală drept consilier juridic.

În 1999 s-a mutat la Moscova unde a condus administraţia guvernului, şi apoi prima campanie prezidenţială a lui Vladimir Putin în 2000.

După victoria electorală a acestuia, Dmitri Medvedev şi-a continuat ascensiunea devenind preşedinte al corporaţiei de stat din domeniul gazelor "Gazprom".

În 2003 a fost numit prim-vice-prim-ministru.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus