Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-02-29/4185-4185.html
Data: Feb 29, 2008 (17:19)

Ora planetei - o ora fără de lumină la 29 martie 2008

ORA PLANETEI, elaborată de organizatia mondială pentru protecţia mediului WWF, este o iniţiativă globală prin care oraşele şi comunităţile lumii vor închide luminile timp de o oră (20:00 - 21:00) pe 29 martie 2008, pentru a simboliza implicarea lor în găsirea soluţiilor de combatere a schimbărilor climatice.

Oraşe din Europa, America de Nord şi Asia, printre care Chicago, Copenhaga, Manila, Melbourne, Sidney, Tel Aviv , Toronto, CHIŞlNĂUL fiind şi el părtaş al acestui eveniment de importanţă mondială, susţinut de Primăria Municipiului Chişinău şi promovat de către grupul de iniţiativă OPINIA PUBLICĂ.

O oră de repaos nu vă ia mult timp, nu vă costă nimic, şi va demonstra că schimbarea climei este subiectul cel mai stringent al zilelor noastre.

În aceeaşi zi la aceeaşi oră, urmează a fi organizat un manifest paşnic în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care ar consta în aprinderea de lumânări şi menţinerea a 5 min de tăcere, o mică expoziţie, (la lumina lumânărilor), cu lucrări realizate de câţiva tineri, şi alte activităţi cu caracter informativ vizând problemele globale.

OPINIEI PUBLICE îi revine rolul de informare şi colectare de semnături de la agenţii economici din capitală (Pub-uri, Mall-uri, Hoteluri, Cinematografe, Muzee, Teatre). Sperăm într-o receptivitate sporită din partea consumatorilor de lumină.

Sursa: opiniapublica.com