Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.02.2008

Guvernul face optimizări de cadre bugetare din contul reducerii numărului pedagogilor, medicilor şi agricultorilor

În următorii ani urmează a fi disponibilizaţi 10 mii de angajaţi din sectorul bugetar, conform unui plan de opotimizare a numărului angajaţilor din sectorul bugetar, aprobat, miercuri, de Guvern.

Precum a declarat ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon,  până la 3 mii de angajaţi vor fi disponibilizaţi în anul 2008, aproximativ  4 mii -  în 2009, iar 3 mii - în 2010. În total se prevede reducerea cu 4,2% a unităţilor de personal finanţate din surse bugetare.

Conform Planului, va fi redus numărul pedagogilor, medicilor, agricultorilor, angajaţilor organelor interne, ai aparatelor autoritatilor publice centrale şi locale, serviciilor vamale şi fiscale etc.

Dodon a specificat că reducerile de cadre sunt dictate de necesitatea menţinerii cheltuielilor anuale de personal în limitele a 10% PIB, condiţie negociată, inclusiv, şi cu Fondul Monetar Internaţional.

Ministrul Economiei şi Comerţului a adăugat că din contul reducerii numărului de angajaţi, salariile celor rămaşi vor fi majorate, iar aceste rezerve vor permite sporuri mai mari decât se planifica anterior.

Conform documentului, în urma reducerii de personal vor fi economisite peste 218 milioane lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus