Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.02.2008

Postul de radio Vocea Basarabiei a fost pus sub urmărire penală

Postul de radio Vocea Basarabiei este acuzat de Procuratura Generală că ar fi difuzat materiale ce ar putea fi calificate drept chemări la răsturnarea ordinii constituţionale şi violarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, transmite BBC.

Administraţia postului neagă însă aceste acuzaţii şi spune că ar fi vorba de o tentativă de intimidare orchestrată de puterea comunistă.

Fondatorii postului Vocea Basarabiei afirmă că Procuratura Generală a instrumentat dosarul penal încă în 20 decembrie 2007, însă ei nu au ştiut nimic până zilele trecute. Ei se plâng că au aflat despre existenţa dosarului doar în momentul în care Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei a iniţiat controale financiare la Vocea Basarabiei.

Potrivit BBC, procuratura pare să fi intentat dosarul penal în urma monitorizării emisiunilor postului Vocea Basarabiei între 9 şi 18 noiembrie anul trecut

Directorul postului, Veaceslav Ţîbuleac, spune că “în toată această perioadă nu am fost nici invitaţi la procuratură, nici atenţionaţi să arhivăm emisiunile din perioada de monitorizare ca să avem probe la învinuirile care ni se aduc." "Noi însă am păstrat toate emisiunile deşi termenele de păstrare prevăzute de Codul Audiovizualului au fost depăşite demult”.

Fondatorii postului afirmă cu nu li s-a comunicat în ce constau chemările la răsturnarea ordinii constituţionale şi violarea integrităţii teritoriale a statului pe care sunt acuzaţi că le-ar fi difuzat. Procuratura generală nu a comentat până acum aceste declaraţii.

BBC notează că acesta este al doilea caz pe parcursul lunii curente când procuratura instrumentează dosare penale jurnaliştilor.

Primul a fost cel al directorului ziarului Timpul, Constantin Tănase, acuzat că ar fi făcut la un miting declaraţii xenofobe la adresa minorităţii ruse din Republica Moldova

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus