Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.02.2008

Undă verde pentru întrunirile publice în Moldova fără permisiunea autorităţilor locale

Parlamentul de la Chişinău a adoptat o lege, potrivit căreia întrunirile publice în Republica Moldova vor putea avea loc pe viitor fără permisiunea autorităţilor locale. Potrivit noii legi cu privire la întruniri, organizatorii vor trebui doar să informeze în prealabil primăriile despre data şi locul în care se vor desfăşura întrunirile.

 

Autoritatile publice locale vor fi obligate să înregistreze adresarea organizatorilor şi să le înmâneze copia cererii cu ştampilă, cu numărul, data şi ora înregistrării. Intrunirile vor putea fi organizate în orice loc public, cu excepţia clădirilor sau a altor spaţii închise. Legea prevede că la întruniri vor putea participa persoane în vârstă de peste 14 ani, copii mai mici de 14 ani vor trebui însoţiţi de părinţi.

Totodată, legea prevede interzicerea întrunirilor care incită la război, discriminare, violenţă, încălcarea ordinii public, subminează siguranţa naţională sau dacă încalcă libertăţile altor persoane.

Noua lege a întrunirilor a fost votată de 87 din cei 101 deputaţi şi constituie o obligaţie a Republicii Moldova, prevăzută în Planul comun de Acţiuni cu Uniunea Europeană.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus