Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.02.2008

Voronin s-a întâlnit cu Putin la Novo-Ogarevo

Voronin s-a întâlnit cu Putin la Novo-Ogarevo

Aflat la Moscova, preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu omologul său din Federaţia Rusă, Vladimir Putin, care s-a desfăşurat la reşedinţa Preşedintelui rus, Novo-Ogarevo.Potrivit serviciului de presă al preşedintelui moldovean, în cursul întrevederii au fost discutate stadiul actual al cooperării moldo-ruse şi perspectiva extinderii şi aprofundării relaţiilor de colaborare dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă pe diverse dimensiuni.

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea colaborării comercial-economice dintre cele două state, fiind remarcate progresele înregistrate, în ultimul timp, în dezvoltarea interacţiunii moldo-ruse în acest domeniu.

Un subiect aparte al discuţiilor dintre cei doi Preşedinţi l-a constituit problematica transnistreană. În acest context, Preşedintele Federaţiei Ruse a reiterat disponibilitatea Moscovei de a identifica, în comun cu Chişinăul şi Tiraspolul, o soluţie viabilă a conflictului transnistrean. Vladimir Voronin şi Vladimir Putin au menţionat importanţa reluării cât mai grabnice a procesului de negocieri în formatul „5+2”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus