Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.02.2008

Administratorul restaurantului “Slaveanski traktir” din cenrul comercial “Jumbo” a fost audiat în calitate de bănuit

În urma acţiunilor de urmărire penală pe faptul exploziei din centrului comercial „JUMBO”, Procuratura municipiului Chişinău l-a recunoscut şi audiat în calitate de bănuit pe administratorul restaurantului “Slaveanski traktir”.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii generale, procurorii desfăşoară acţiuni de urmărire penală în scopul verificării gradului de responsabilitate al administraţiei complexului comercial „Jumbo”, organelor abilitate cu funcţii de control la asigurarea respectării normelor de securitate.

La 15 februarie 2008 Procuratura Generală a pornit urmărirea penală în baza art.296 CP, pe faptul încălcării cu rea-voinţă a regulilor de protecţie contra incendiilor.

În urma deflagraţiei produse la 14 februarie 2008 în bucătăria restaurantului au suferit 12 persoane, care au fost transportate la instituţiile medicale cu leziuni corporale. În prezent 6 dintre acestea se mai află la spital

Centrul commercial “Jumbo” îşi revine deja după incident, câteva magazine de la parter reluându-şi activitatea. La 18 februarie, primarul general Dorin Chirtoacă a emis o dispoziţie, potrivit căreia grupuri de lucru speciale vor efectua controlul tuturor unităţilor comerciale din municipiul Chişinău în privinţa respectării tehnicii de securitate antiincendiară. Din aceste grupuri de lucru vor face parte vicepretorii de sector în domeniul social şi comerţ, reprezentanţi ai Direcţiei situaţii excepţionale, Centrului municipal de medicină preventivă, Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, Serviciului sanitar veterinar de stat Chişinău şi ai Comisariatului general de poliţie. Unităţile comerciale sunt obligate să asigure accesul nestingherit al membrilor acestor grupuri pentru efectuarea controalelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus