Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-02-20/4076-4076.html
Data: Feb 20, 2008 (22:09)

În perioada 4-17 martie 2008 la licitaţie vor fi scoase acţiunile statului în 53 de întreprinderi

Agenţia proprietaţii publice de pe lângă Ministerul Economiei şi Comerşului a anunţat că la licitaţiile cu „strigare” la Bursa de Valori vot fi scoase loturi unice ale pachetelor de acţiuni, mărimea cărora variază de la 100% până la 11,2%.   

Astfel, din pachetele de acţiuni a 53 de întreprinderi expuse spre vânzare, la 21 societăţi pe acţiuni statul deţine mai mut de 75% din acţiuni – Fabrica Avicolă „Tochile” din satul Sipoteni, SA „Fermenttutun” din Drochia, „Combinatul auto nr.1” din Bălţi, SA „Tipografia Străşeni” etc.

La 7 societăţi pe acţiuni cota statului e între 75% şi 51% - Firma de producere şi comerţ „Tebas” din Chişinău, SA „Ceramica T” din Taraclia etc.

La 9  întreprinderi cota statului este între 51% şi 30% - SA „Fabrica de conserve din Anenii Noi”, SA „Fabrica de brânzeturi din Leova”, SA „Cereale-Cahul” etc.

La 16 de întreprinderi  statul deţine mai puţin de 30% - SA „Fabrica de Conserve de la Olăneşti”, SA „Seminţe Angro” din Căuşeni, SA „Baza de transport auto din Leova”, SA „Fabrica de Vinuri Slobodzia Mare” din Cahul etc.

Conform legislaţiei în vigoare, acţiunile pot fi procurate de persoanele fizice şi juridice din Republica Moldova, cu excepţia autorităţilor administraţiei publice, întreprinderilor de stat şi municipale, instituţiilor finanţate din bugetul de stat sau din bugetele locale.

Cererile de cumpărare pot fi prezentate de către solicitanţi prin intermediul brokerilor acreditaţi la Bursa de Valori a Moldovei.