Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2008

SRTv: În Republica Moldova nu se doreşte retransmiterea programelor TVR 1

"SRTv îşi exprimă nemulţumirea şi îngrijorarea faţă de modul în care Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova i-a anulat dreptul de a retransmite programele TVR 1 pe frecventa de stat nr. 2 pe perioada procesului de fond cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), după ce, cu numai patru zile în urmă, Curtea de Apel Chişinău acorda această posibilitate”, se arată într-un comunicat de presă al SRTv, difuzat marţi, 19 februarie.

 

Societatea Romana de Televiziune (SRTv)  atrage atenţia asupra motivării sumare în cazul cererii de recurs înaintat de CCA şi subliniază netemeinicia şi nelegalitatea deciziei.

„Graba cu care a fost fixat termenul de recurs, neobişnuită pentru practica din ţara vecină, precum şi judecarea rapidă a recursului, ca şi faptul că CCA a câştigat recursul pe o motivaţie laconică, determină SRTv să considere că, în fapt, nu se doreşte retransmiterea programelor TVR 1 în Republica Moldova”, se arată în comunicatul difuzat.

CCA suţine în motivaţia trimisă Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova, că suspendarea deciziilor nu ar fi justificată în raport cu înscrisurile din dosar, fără să motiveze însă şi de ce, deşi Curtea de Apel Chişinău apreciase tocmai în urma analizării acestor înscrisuri că susţinerile SRTv şi deci suspendarea deciziilor sunt pe deplin justificate.

În motivarea recursului înaintat de către CCA se mai adaugă doar că hotărârea ar afecta interesele Tele M International, care deţine o licenţă de la CCA. În procesul de fond însă, după cum este deja cunoscut, SRTv contestă exact acest fapt şi anume modul în care CCA a anulat licenţa pe care o deţinea SRTV, acordând altei societăţi dreptul de utilizare a frecvenţei pe care se retransmitea TVR 1.

„În acest context, SRTv îşi exprimă dezamăgirea faţă de soluţia pronunţată în recurs şi îi asigură pe telespectatorii săi din statul vecin că va continua lupta în justiţie, făcând în paralel eforturi susţinute pentru a obţine o cât mai mare acoperire pentru retransmiterea TVR 1 în Republica Moldova, indiferent de barierele juridice sau politice pe care le va întâmpina”, se mai arată în comunicatul SRTv.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) obţinuse, pe 14 februarie 2008, în instanţă, suspendarea deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de anulare a emisiei TVR în Republica Moldova şi negociază cu întreprinderea „Radiocomunicaţii” reluarea transmisiilor postului

Procesul de retragere a licenţei SRTv a fost iniţiat de Ministerul Dezvoltării Informaţionale, care, pe 31 iulie 2007, a cerut CCA să scoată la concurs licenţa pentru reţeaua a II-a de stat, deţinută până atunci de SRTv, pe motiv că SRTv nu-şi onoreaza obligaţiile faţă de Î.S. „Radiocomunicaţii”, instituţie care asigură retransmiterea posturilor de radio si TV pe teritoriul Republicii Moldova.

În aceste condiţii, SRTv va continua să se judece pe fond în Republica Moldova, luând în calcul, în cazul unor soluţii nefavorabile, apelul la instanţele internaţionale competente.

Problema TVR1 urmează a fi examinată într-o nouă şedinţă la Curtea de Apel din Chişinău la 28 februarie curent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus