Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-02-19/4052-4052.html
Data: Feb 19, 2008 (08:59)

Jirinovski avertizeaza: Va urma linsarea Romaniei, Moldovei si Ucrainei

Vladimir Jirinovski, liderul ultranationalist rus, considera ca proclamarea independentei Kosovo echivaleaza cu deschiderea unei adevarate cutii a Pandorei. Potrivit politicianului rus, se apropie o noua divizare a Europei, care va duce treptat la "linsarea" unor tari precum Grecia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina. Pe de alta parte, Jirinovski considera ca este in avantajul Occidentului sa sustina Statele Unite in problema Kosovo, pentru ca asfel se perfecteaza ''infragerea lumii ortodoxe", informeaza Interfax.

Recunoasterea independentei Kosovo nu este decat inceputul unei noi divizari a lumii, a declarat Vladimir Jirinovski pentru Interfax. ''In Kosovo se vor testa cu adevarat noile metode de a crea noi state, in interesul Occidentului. Sau, pentru a fi mai exact, vedem aici interesul pur al Statelor Uite'', a aratat vicepresedintele Dumei de Stat a Rusiei. Statele occidentale, sustine politicianul, sunt obligate sa se intoarca la Statele Unite, intrucat depind de Washington. In plus, considera Jirinovski, este in avantajul Occidentului sa sustina Statele Unite in problema Kosovo, pentru ca astfel se poate perfecta ''infragerea lumii ortodoxe, si distrugerea Serbiei care nu ii este supusa.''Expansiunea Germaniei in Cehia, Slovacia si Slovenia

''Grecia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina vor fi linsate in aceeasi maniera mai tarziu. O noua divizare a Europei se apropie'', avertizeaza in continuare Jirivovski. Potrivit politicianuli rus, lucrurile nu se vor opri insa aici. ''Germania va zdrobi Cehia: va exista o tentativa de a uni Bavaria cu Cehia, in cadrul unui singur stat, si de a distruge de facto Cehia. Acelasi lucru va continua cu Slovacia. Iar Germania va absorbi treptat si Slovenia'', a profetit Jirinovski.Declararea independentei Kosovo va avea insa si alte consecinte, care vor afecta Rusia in mod direct, sustine liderul ultranationalistul. ''Partea americana este interesata sa castige controlul asupra rutelor de transport ale petrolului si gazului in Europa, intai prin South Stream. Kosovo este pentru Statele Unite o baza militara perfecta, indreptata direct catre Rusia'', a explicat el pentru Interfax. In opinia lui Jirinovski, proclamarea independentei Kosovo nu va facilita totusi aceleasi procese in Abhazia, Osetia de Sud sau Transnistria. ''Daca vom recunoaste provinciile separatiste, vor exista tentative de a recunoaste Daghestan, Ingusetia si Adigeia, ca independente. Iar asta inseamna un razboi etern impotriva Rusiei'', a conchis Vladimir Jirinovski.

 

Sursa: Ziua.com