Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.02.2008

Procuratura Generală va verifica gradul de responsabilitate a administraţiei complexului comercial „Jumbo”

Procuratura Generală a deschis vineri un dosar penal în cazul exploziei la centrul comercial „Jumbo”, „pe faptul încălcării cu rea-voinţă a regulilor de protecţie contra incendiilor”.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii generale, în cadrul urmăririi penale, urmează a fi constatate cauzele şi condiţiile producerii exploziei şi stabilirea persoanelor vinovate.

Concomitent, va fi verificat gradul de responsabilitate a administraţiei complexului comercial „Jumbo” şi organelor abilitate cu funcţii de control la asigurarea normelor de securitate în activitatea centrului comercial.Urmărirea penală în cauza menţionată este exercitată de Procuratura  mun. Chişinău.

Potrivit procurorilor, la 14 februarie 2008, în jurul orei 18.20, la etajul 4 al clădirii centrului comercial „Jumbo”, situată în mun. Chişinău, bd. Decebal, 23, în sectorul amplasării restaurantului «Славянский Трактир», a avut loc o explozie, soldată cu vătămarea corporală a unui şir de vizitatori ai centrului comercial şi deteriorarea substanţială a interiorului clădirii.

A fost stabilit că focarul deflagraţiei a constituit-o o butelie cu gaz uşor inflamabil, care era păstrat şi folosit în bucătăria restaurantului, cu încălcarea regulilor de protecţie contra incendiilor şi cu neîndeplinirea dispoziţiilor organelor de stat de supraveghere contraincendiară.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus