Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.02.2008

Directorul companiei vinicole “Basarab-Vin” a fost împuşcat în cap

Potrivit şefului adjunct al Serviciului de presă al MAI Angela Starinschi, patronul firmei Igor Basarab a fost împuşcat joi seara, de un individ ce se afla dintr-un copac situat la 7 metri de fereastra birolului, unde se afla directorul companiei. “În prezent este creat un grup de experţi ce investighează motivele si circumstanţele în care s-a produs această tentativă de asasinat, iar rezutatul anchetei vor fi comunicate suplimentar”, a declarat Angela Starinschi pentru  PROTV Chişinău.

Igor Basarab în vârstă de 41 de ani a fost transportat la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Medicii au declarat că glontele i-a afectat o parte a creierului. Pacientul se află în secţia de ranimare.

Compania “Basarab-Vin” este o companie vinicolă, care în 2005 a înregistrat o cifră de afaceri de 40 milioane de lei. Firma deţine o fabrică de vin în satul Zâmbreni r-nul Ialoveni, care  afost fondată cu 50 de ani în urmă. În urma embargoului impus de Rusia, fabrica a fost închisă iar compania declarată insolvabilă. Cu câteva săptămâni în urmă creditorii au decis ca firma să-şi reia activitatea. Conform planului semnat de creditori, fabrica urmează să-şi reia exporturile în Rusia şi să restituie datoriile în 3 ani.

Potrivit listei revizuite de Parlament a întreprinderilor care au exportat producţie în Rusia şi nu şi-au putut repatria la timp valuta, cea mai mare sumă nu a fost repatriată de compania „Basarab-Vin” SA ( „Vinar-Zimbreni” SA) – 25,18 mil. lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus