Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.02.2008

Ucraina va propune semnarea în cadrul summitului CSI a declaraţiei privind integrittea teritorială a Moldovei

Ucraina va propune semnarea în cadrul summitului CSI a declaraţiei privind integrittea teritorială a Moldovei

Despre aceasta a declarat vicepreşedintele Secretariatului preşedintelui Ucrainei Alecsandr Cealîi. El a menţionat că în cadrul întrevederii dintre preşedinţii Ucrainei şi Rusiei la Moscova în cadrul şedinţei comisiei interguvernamentale „Iuşcenko-Putin” a fost examinată şi chestiunea regelemntării transnistrene.

„Cred că vom fi gata împreună cu Federaţia Rusă şi împreună ne vom consulta cu Moldova asupra modului de impulsionare a reglementării transnistrene în cadrul summitului informal al CSI”, a menţionat Cealîi.Potrivit lui, această chestiune este principială pentru statul ucrainean şi  de aceea Ucraina a venit cu idea pe marginea regelmentării transnistrene. „Ne-am expus idea pentru ca toate ţările garante şi toţi cei ce participă la procesul de negocieri să semneze o declaraţie ce ar garanta integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova”, a menţionat Cealîi.

Potrivit lui, textul declaraţiei a fost definitivat de către partea ucraineană şi acum acesta este transmis colegilor ruşi. 

Summitul ţărilor CSI va avea loc la 21 şi 22 februarie curent la Moscova. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus