Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.02.2008

Adrian Cioroianu: România recunoaşte univoc Moldova ca stat independent şi suveran cu clară vocaţie europeană

România recunoaşte univoc Republica Moldova ca stat independent şi suveran cu clară vocaţie europeană, a declarat ministrul român de externe Adrian Cioroianu în cadrul întrevederii cu omologul său moldovean la Kiev.

România, a declarat ministrul, vede Republica Moldova doar în Uniunea Europeană şi va sprijini eforturile de integrare a ţării noastre în spaţiul comunitar. Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a ţinut să precizeze că ţara sa va susţine avansarea Republicii Moldova în contextul integrării europene a statelor din Balcani. Adrian Cioroianu a salutat preluarea preşedinţiei în exerciţiu de către Republica Moldova în cadrul a cinci aranjamente regionale care o vor ajuta să-şi consolideze experienţa în procesul de integrare.

Cu referire la documentele care vor reglementa relaţiile politice şi cele de frontieră dintre Republica Moldova şi România, Miniştrii au convenit ca experţii celor două părţi să definitiveze textele documentelor în vederea semnării lor cât mai urgente.

Andrei Stratan şi Adrian Cioroianu au convenit, de asemenea, asupra elaborării unei agende a tematicii bilaterale prioritare şi s-au înţeles să comunice cu regularitate în problemele care urmează a fi soluţionate.

Aflat la Kiev cu ocazia participării la reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră şi la reuniunea comună a Miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene şi ai statelor din bazinul Mării Negre, Andrei Stratan, a mai avutz întrevederi cu Secretarul de Stat pentru cooperarea cu Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Cooperării al Spaniei Alberto Navarro, cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Volodimir Ogrîzko şi şeful diplomaţiei georgiene, David Bakradze.

Cititi si: La colt de reuniune: Cioroianu si Stratan au facut schimb de numere de telefon 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus