Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.02.2008

Problema transnistreană discutată la Chişinău şi Tiraspol cu reprezentanţii SUA şi UE

Preşedintele Voronin a avut marţi o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău Michel Kirby. Potrivit comunicatului de presă al Preşedinţiei moldovene, în cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii vizînd evoluţiile de ultimă oră în procesul de soluţionare a problemei transnistrene, subliniindu-se importanţa reluării cît mai grabnice a negocierilor în formatul „5+2” privind reglementarea conflictului.

Interlocutorii au discutat şi chestiuni ce ţin de proiectele social-umanitare, aflate în proces de derulare sau planificate a fi realizate de SUA în Republica Moldova. Acestea includ donaţii de echipament medical, acordarea de asistenţă pentru modernizarea unor instituţii medico-sanitare din Moldova, inclusiv celor din stânga Nistrului etc.

Potrivit presei transnistrene, în aceeaşi zi, la Tiraspol, preşedintele sovietului suprem Evgheni Şevciuk a discutat situaţia în jurul reglementării problemei transnistrene cu reprezentantul special al UE în Moldova Kalman Miszei. Rezultatele întrevederii nu au fost comentate de către interlocutori.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus