Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-02-11/3955-3955.html
Data: Feb 11, 2008 (08:54)

Reprezentanţii Comisiei Europene au efectuat o vizită de evaluare în Moldova privind implementarea sistemului de Control financiar Public Intern în sectorul public

La data de 7-8 februarie 2008, reprezentanţii Comisiei Europene Raymond Hill, şi Ritva Heikkinen au efectuat o vizită de evaluare în Republica Moldova privind  implementarea sistemului de Control financiar Public Intern în sectorul public. Au fost organizate întrevederi cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Curţii de Conturi, Serviciului Control Financiar şi Revizie, Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Serviciului Vamal. Au fost discutate şi analizate subiecte privind modul de implementare a Controlului financiar Public Intern, Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei de dezvoltare a CfPI, activitatea Direcţiei de armonizare a sistemului de control intern şi audit intern, dificultăţi şi oportunităţi, modul de organizare a activităţii unităţii de audit intern din cadrul Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi Serviciul Vamal. Totodată a fost discutată implementarea în Ministerul Finanţelor a exerciţiului pilot de implementare a managementului financiar şi controlului precum şi desfăşurarea misiunilor pilor de audit intern public în cadrul a 4 instituţii.

Reprezentanţii Comisiei Europene au salutat acţiunile întreprinse de către Republica Moldova în vederea alinierii la cele mai bune practici europene şi internaţionale privind Controlul Financiar Public Intern, manifestînd încrederea că acţiunile preconizate vor fi implementate în modul adecvat.