Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2008

Consiliul de directori al BERD va examina proiectul în valoare de 70 mil de euro pentru sectorul financiar-bancar din Moldova

Săptămîna viitoare Consiliul de directori al BERD va decide asupra lansării unui proiect în valoare de 70 mil de euro pentru sectorul financiar-bancar din Moldova.

Despre aceasta a declarat joi, directorul BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, Michel Davey, în cadrul unei întrevederi cu premierul Vasile Tarlev.

Printre proiectele prioritare ale BERD în Moldova, propuse pentru următorii ani, Michel Davey  a evidenţiat reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi de canalizare, reconstrucţia drumurilor, construcţia reţelelor electrice, reparaţia capitală a pistelor de decolare de la Aeroportul Internaţional Chişinău etc.

Pemierul moldovean a salutat disponibilitatea BERD de a crea noi oportunităţi pentru creşterea impactului Băncii asupra dezvoltării Moldovei. Vasile Tarlev a pledat, în context, pentru majorarea portofoliului de proiecte investiţionale ale BERD în Moldova, atât în sfera financiar-bancară, cât şi în asemenea domenii cum ar fi dezvoltarea infrastructurii, complexului electroenergetic, aprovizionarea cu apă potabilă a ţării etc.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus