Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2008

Costul planului acţiunilor de implementare a Strategiei de Naţionale de Dezvoltare constituie 46 mlrd. lei

Precum a declarat, miercuri, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon, Guvernul a aprobat planul de acţiuni privind implementarea Strategiei de Naţonală de Dezvoltare, pentru anii 2008-2011.

Pentru anul 2008 sunt prevăzute 8,4 mlrd. lei, iar în total în bugetul de stat în aceste scopuri sunt prevăzute 7,3 mlrd. lei, restul sumei fiind acoperit din asistenţa tehnică sau din proiecte comune cu sectorul privat.

În comparaţie cu SCERS, la etapa actuală apoximativ 70% din mijloacele necesare pentru implementarea planului sut prevăzute în bugetul de stat. Potrivit datelor preliminare, costul SCERS a constituit 60-70 mlrd. lei, care a fost acoperit din buget la nivelul de 30-40 %. Dodon a menţionat că, în total, sunt prevăzute 163 de acţiuni. Potrivit lui, o parte din acţiuni, precum infrastrucura drumurilor, apă şi canalizare, sunt prevăzute pentru anii 2008-2009.

Planul de acţiuni este prezentat în două părţi – prima parte conţine descrierea acţiunilor şi sub-acţiunilor, costul pentru întreaga perioadă, termenul de realizare, instituţiile responsabile de implementare, rezultatele scontate şi indicatorii de performanţă sau proces.

A doua parte reflecta costurile estimate pentru fiecare acţiune pe ani, cu diferenţierea între costuri incluse în CCTM şi costuri neacoperite. Realizarea acţiunilor cu costuri neacoperite va depinde de posibilitatea de mobilizare a resurselor suplimentare.

Planul va fi revizuit şi actualizat anual, în coordonare cu CCTM şi procesul bugetar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus