Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2008

Serviciul Vamal a implementat o noua formă de informare – E-channel

Pentru sporirea transparenţei şi gradului de cunoştinţe ale agenţilor economici şi publicului despre activitatea vamală, Serviciul Vamal a lansat o nouă formă de informare – E-channel.

Abonîndu-se la E-channel, toate persoanele fizice şi juridice cointeresate vor primi la adresele lor electronice, în timp real, principalele noutăţi în domeniul activităţii vamale, schimbări în procedurile vamale, planuri de dezvoltare, proiecte, posturi vacante şi alte articole plasate pe pagina web a  Serviciului Vamal www.customs.gov.md. Puteţi să vă abonaţi folosind link-ul http://www.vamtehinform.md/customs_mail/sign.php

Funcţionarea canalului electronic al Serviciului Vamal se reglementează prin Ordinul Serviciului Vamal.

E-channel reprezintă un instrument de facilitare a accesului la informaţii, prin care Serviciului Vamal diseminează informaţii referitoare la activitatea vamală prin poşta electronică abonaţilor E-channel.  

Abonaţii E-channel poate fi orice persoană fizică sau juridică cît din ţară atît şi de peste hotare.

În vederea conectării abonaţilor E-channel solicitanţii complectează cerere de înregistrare în regim on-line, plasată pe pagina - web oficială a Serviciului Vamal (www.customs.gov.md).

De menţionat, că  conceptul E-channel a fost propus şi elaborat de către Proiectul UE "Managementul frontierei – Simplificarea şi armonizarea procedurilor vamale" ca un mecanism de sporire a transparenţei în activitatea vamală şi se înscrie în eforturile Serviciului Vamal de îmbunătăţire a dialogului şi parteneriatului cu comunitatea de afaceri si societate civilă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus