Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2008

Negocieri la Kiev privind viitorul Moldovei

La 5 februarie, ministrul adjunct de Externe al Ucrainei Contantin Eliseev a avut o întrevedere cu Şeful Misiunii OSCE în Moldova Philip Remler. Precum relatează serviciul de presă al MAE ucrainean, în cadrul întrevederii au fost examinate stadiul implementării planului reglementării conflictului transnistrean în baza planului preşedintelui Victor Iuşcenko „Spre reglementare prin democraţie”, precum şi necesitatea reluării negocierilor în format „5+2”.

În cadrul discuţiei o atenţie sporită a fost acordată activităţii misiunii UE de asistenţă la frontiera moldo-ucraineană EUBAM. Părţile au examinat şi probleme ale demarcării frontierei moldo-ucrainene, în special pe segmentul ei transnistrean.

În aceeaşi zi, la Kiev a avut întrevederea ministrului adjunct de Externe al Ucrainei, reprezentantului special al Ucrainei în procesul reglementare transnistreană Andrei Veselovski cu ambasadorul Franţei în Moldova Pierre Andrieu şi cu ambassadorul Franţei  în Ucraina  J.-P.Veziant.

Interlocutorii au făcut schimb de opinii pe marginea situaţiei actuale şi a căilor posibile de soluţionare a problemei transnistrene şi au examinat alte probleme stringente ale cooperării internaţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus