Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2008

La începul lunii aprilie curent ar putea fi deschisă ruta aeriană Chişinău-Riga

Acest fapt a fost menţionat în cadrul întrevederii preşedintelui moldovean Vladimir Voronin cu ministrul leton de externe Maris Riekstins. Părţile au menţionat că deschiderea acestei rute va intensifica contactele economice şi cultural-umanitare dintre cele două state.

Discuţiile au vizat şi problematica relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, Maris Riekstins reafirmând disponibilitatea Letoniei de a acorda şi pe viitor sprijin ţării noastre în realizarea opţiunii de integrare europeană. Maris Riekstins a precizat că Letonia pledează pentru extinderea în continuare a UE şi oferirea şansei de integrare în UE statelor care întrunesc criteriile necesare pentru aderare.

În altă ordine de idei, Maris Riekstins a reiterat sprijinul Letoniei al eforturilor autorităţilor moldovene de reglementare a conflictului transnistrean, salutând iniţiativele lansate de şeful statului privind măsurile de consolidare a încrederii intre Chişinău şi Tiraspol.

Vladimir Voronin a apreciat activitatea experţilor letoni în cadrul EUBAM, menţionând importanţa misiunii nominalizate pentru consolidarea securităţii şi legalităţii la frontiera moldo-ucraineană, în particular pe segmentul transnistrean al acesteia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus