Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-02-01/3864-3864.html
Data: Feb 1, 2008 (21:46)

A fost prezentată Strategia de Comunicare în domeniul integrării europene

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, astăzi, 1 februarie, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a organizat o conferinţă cu participarea reprezentanţilor misiunilor diplomatice şi ai organizaţiilor internaţionale acreditaţi în ţara noastră în cadrul căreia a fost prezentată Strategia de Comunicare în domeniul integrării europene aprobată prin decizia Guvernului Republicii Moldova la 29 decembrie 2007.

Conferinţa şi-a propus drept scop informarea misiunilor diplomatice străine despre obiectivele şi finalitatea Strategiei de comunicare, evidenţierea rolului societăţii civile, al organizaţiilor internaţionale, precum şi contribuţia altor state la implementarea cu succes a acestui document strategic atât în Republica Moldova, cât şi peste hotarele ţării.

Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a accentuat rolul colaborării autorităţilor centrale cu societatea civilă, mass-media şi cu misiunile diplomatice în scopul informării opiniei publice cu privire la procesul de integrare a RM în UE. Viceministrul a relevat semnificaţia suportului acordat de misiunile diplomatice străine, adresând mulţumiri, în special, Ambasadei Republicii Cehe pentru contribuţia experţilor cehi la elaborarea proiectului Strategiei de comunicare.

În cadru prezentării Strategiei de comunicare, au fost evidenţiate obiectivele documentului, importanţa comunicării interne şi externe, necesitatea deschiderii mai multor centre regionale de informare.

Reprezentanţi ai Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, precum şi ai Centrului regional „Pro-Europa” din Cahul au relevat importanţa implicării tineretului în activităţile de informare privind integrarea ţării noastre în UE, rolul principial al mass-media şi organizaţiilor nonguvernamentale, făcând referire la proiectele care se implementează deja în acest scop.

Participanţii la conferinţă s-au referit, de asemenea, la planul de acţiuni privind implementarea Strategiei de comunicare, venind cu propuneri şi recomandări concrete reieşind din experienţa statelor pe care le reprezintă.

 

Proiectul Strategia de Comunicare în domeniul integrării europene