Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.02.2008

Preşedintelui Vladimir Voronin i-a fost înmânat primul paşaport cu date biometrice din Moldova

Documentul i-a fost înmânat în cadrul unei şedinţe privind punerea în circulaţie a paşapoartelor cu date biometrice. La consfătuire au participat conducători ai autorităţilor administrative centrale responsabile de procesele migraţionale, consilieri prezidenţiali, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Republica Moldova, Mihaly Bayer.

Potrivit unei informări prezentate de ministrul Dezvoltării Informaţionale, Vladimir Molojen, în cadrul unei şedinţe la Preşedinţie, sistemul paşapoartelor cu date biometrice a fost elaborat în conformitate cu Planul de Acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Molojen a precizat că paşapoartele cu date biometrice sînt o continuare logică a seriei de documente, emise de Ministerul Dezvoltării Informaţionale. Paşaportul cu date biometrice conţine un cip în care este stocată, suplimentar la informaţia tradiţională, informaţia digitală, precum şi semnătura deţinătorului.     

Ministrul specificat că paşapoartele cu date biometrice nu poartă un caracter obligatoriu şi că acestea vor fi valabile de rând cu paşapoartele existente, iar utilizarea intensivă a paşapoartelor u date biometrice va depinde de dezvoltarea cadrului legislativ internaţional care reglementează vizitarea de către cetăţenii moldoveni a altor state.   

Punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice cu un nivel sporit al măsurilor de securitate are menirea să contribuie la eficientizarea activităţilor de combatere a terorismului şi traficului ilegal al persoanelor, de coordonare a proceselor migraţionale. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus