Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.01.2008

Chişinăul va găzdui Consfătuirea conducătorilor organelor de securitate şi a serviciilor de informaţii externe a statelor-membre ale CSI

În zilele de 20-21 decembrie curent, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Artur Reşetnicov a efectuat o vizită la Moscova (Rusia) pentru a participa la celebrarea aniversării a 90-a de la crearea organelor de securitate ale Federaţiei Ruse.

Artur Reşetnicov a avut întrevederi bilaterale cu directorul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, Mihail Fradcov şi cu directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, domnul Nicolai Patruşev, în cadrul cărora au fost abordate probleme, îndreptate la asigurarea securităţii regionale şi de stat. Concomitent, s-a discutat conlucrarea Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova cu serviciile speciale ale Rusiei în combaterea terorismului internaţional şi căilor lui de finanţare, traficului de fiinţe umane, comercializării ilicite de arme şi muniţii, crimei organizate transfrontaliere şi altor infracţiuni. Domnii Artur Reşetnicov şi Mihail Fradcov au convenit să organizeze la Chişinău, pentru toamna anului 2008, Consfătuirea conducătorilor organelor de securitate şi a serviciilor de informaţii externe a statelor-membre ale CSI.

Conducătorii organelor de securitate ale Moldovei şi Rusiei şi-au confirmat interesul în dezvoltarea cooperării între serviciile speciale, lărgirea spectrului de forme şi metode în combaterea pericolelor existente pentru securitatea regională şi de stat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus