Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.01.2008

După Voronin, şi Tarlev la Moscova

Potrivit Serviciului de presa al Executivului, prim-ministrul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu Valerii Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Moldova.

Interlocutorii au apreciat înalt consolidarea relaţiilor de colaborare dintre Moldova şi Rusia, confirmate de rezultatele actualei vizite a Preşedintelui Vladimir Voronin la Moscova şi de agenda evenimentelor comune, planificate pentru perioada de timp imediat următoare.

Valerii Kuzmin s-a referit în special la activităţile de organizare la Chişinău  pe data de 6 februarie curent a forului economic moldo-rus. Potrivit ambasadorului la for deja şi-au confirmat prezenţa reprezentanţi din circa 29 de regiuni ale Rusiei.

În altă ordine de idei diplomatul a exprimat satisfacţia vizavi de faptul că Premierul moldovean a acceptat invitaţia omologului său rus de a efectua o vizită în capitala Rusiei la finele lunii februarie curent.

Prim-ministrul a menţionat că Federaţia Rusă este unul dintre partenerii strategici ai Moldovei, iar autorităţile moldovene sunt interesate în dezvoltarea unor relaţii echilibrate pe bază de interes şi respect reciproc.

Şeful Executivului a menţionat importanţa pe care o acordă organizării la cel mai înalt nivel forumului oamenilor de afaceri, menit să contribuie la sporirea volumului de investiţii reciproce şi crearea întreprinderilor mixte moldo-ruse în domeniile de interes comun.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus