Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.01.2008

Ediţia din anul 2008 a expoziţiei „Fabricat în Moldova" va întruni cca 400 de participanţi

Potrivit Serviciului de presa al Executivului, prim-ministrul Vasile Tarlev a prezidat şedinţa comitetului organizatoric pentru pregătirea şi desfăşurarea ediţiei a VII-a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova".

Ediţia din anul 2008 a expoziţiei va întruni cca 400 de participanţi - agenţi economici, instituţii de invăţămînt, meşteri populari.

Conform concepţiei aprobate, programul ediţiei a VII-a a expoziţiei include un spectru larg de activităţi, inclusiv seminare, conferinţe, mese rotunde, axate  pe teme actuale ale antreprenoriatului – beneficiile Preferinţelor Comerciale Autonome cu UE, protecţia mărilor comerciale etc. În cadrul expoziţiei se va desfăşura forumul economic moldo-rus cu genericul „Dezvoltarea parteneriatului, noi oportunităţi”.

Ţinînd cont de faptul că, anul 2008 este declarat An al Tineretului, Camera de Comerţ şi Industrie, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Tineretului şi Clubul tinerilor prim-miniştri, vor organiza Conferinţa cu genericul „Tineretul – resursă strategică de dezvoltare a economiei a ţării”.  Tradiţional, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va desfăşura Tîrgul locurilor de muncă, ce va dura pînă la finele expoziţiei.

Expoziţia va finaliza cu petrecerea concursurilor „Cel mai bun contribuabil al anului”,  „Marca comercială a anului 2007” şi „Premiul de stat în domeniul calităţii”.

Potrivit informaţiilor prezentate, pentru participare la Concursul „Cel mai bun contribuabil al anului” au fost prezentate cca 180 de cereri din partea agenţilor economici, pentru „Marca comercială a anului 2007” – 75 de cereri, iar pentru „Premiul de stat în domeniul calităţii” pretind 50 de agenţi economici.

Expoziţia see va petrece în perioada 5-8  februarie 2008 cu susţinerea Guvernului. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus