Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2008

O delegaţie a experţilor Comisiei Europene în domeniul economiei şi finanţelor vor vizita Moldova în luna februarie

În luna februarie experţii Directoratelor Generale pentru Economie, Finanţe şi Buget ale Comisiei Europene vor efectua o vizită de lucru la Chişinău. Despre aceasta a fost comunicat în cadrul celei de-a 4-a reuniune a Subcomitetului de Cooperare Moldova – UE nr. 2 „Economie, Finanţe, Statistică”, desfăşurată la 24 ianuarie la Bruxelles.  

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, experţii moldoveni şi cei ai Comisiei Europene au discutat în detalii realizările în implementarea Planului de Acţiuni, fiind trasate, totodată, priorităţile de cooperare pe viitor.

Comisia Europeană a apreciat rezultatele înregistrate în gestionarea finanţelor publice, considerate remarcabile în pofida şocurilor externe la care a fost supusă economia ţării pe parcursul anului 2007.

De asemenea, experţii europeni au calificat drept pozitive eforturile autorităţilor moldoveneşti în implementarea reformei regulatorii, fiind remarcată necesitatea continuării acestui proces, precum şi instituirea unui mecanism transparent de examinare şi elaborare a actelor normative în domeniul reglementării activităţii de întreprinzător. În cadrul evenimentului, reprezentanţii RM au făcut o prezentare detaliată a noii Strategii Naţionale de Dezvoltare 2008 – 2011, evidenţiind priorităţile de dezvoltare şi corelarea acestora cu Cadrul de Cheltuieli pe Termen Mediu.

În final părţile au apreciat înalt nivelul dialogului moldo-comunitar în domeniul politicilor macroeconomice, reuniunea constituind o importantă oportunitate de actualizare a ultimelor rezultate obţinute de Moldova în contextul elaborării de către Comisie a raportului final de progres privind implementarea Planului de Acţiuni.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus