Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.01.2008

Peste 170 de oameni au fost evacuati in urma riscului prabusirii unui bloc de locuinte

Ieri, 23 ianuarie, cu puţin înainte de miezul nopţii, locatarii blocului din Drumul Viilor, 40, sectorul Centru, au simţit două zguduituri puternice. La scurt timp ei au fost deja evacuaţi din imobil. Zguduiturile au fost provocate de surparea a mai multor piloţi din  componenţa peretelui de sprijin instalaţi în groapa de fundaţie a unei parcări subterane, care se construieşte în  spatele casei cu numărul 40, relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.

În dimineaţa zilei de astăzi, primarul general al municipiului Dorin Chirtoacă, preşedintele Consiliului municipal Chişinău Mihai Ghimpu, alţi oficiali de la Primăria Chişinău, s-au deplasat pentru a studia la faţa locului situaţia creată.

„Primele cercetări au demonstrat că blocul nu este afectat la modul direct, a afirmat Dorin Chirtoacă. În cel mai scurt timp specialiştii vor stabili cu exactitate  care pot fi consecinţele pe termen lung asupra securităţii blocului. Construcţia blocului cu 14 etaje va fi suspendată, iar proiectul expertizat. De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi urmează să se stabilească de ce ajutor au nevoie locatarii, care deocamdată nu vor avea acces în apartamentele lor."

Locatarii au mai comunicat primarului că au protestat în repetate rânduri împotriva construcţiei celor 2 blocuri cu 14 etaje de către Agenţia municipală de ipotecă în imediata apropiere a casei cu 60 de apartamente în care locuiesc, dar nu au fost ascultaţi de nimeni.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus