Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-01-23/3757-3757.html
Data: Jan 23, 2008 (20:37)

UE cere restabilirea traficului feroviar în regiunea transnistreană

Reprezentantul Uniunii Europene în Republica Moldova, Kalman Mizsei, a cerut reluarea traficului feroviar în Transnistria, suspendat în 2004 de Chişinău, în cadrul unei vizite oficiale efectuate marţi la Tiraspol.

Potrivit presei transnistrene, Mizsei a discutat acest subiect în cadrul unei întrevederi cu preşedintele sovietului suprem de la Tiraspol Evgheni Şevciuk.

Evgheni Şevciuk l-a informat pe Kalman Mizsei despre problemele cu care se confruntă companiile transnistrene din cauza suspendării traficului feroviar, care ar constitui o blocadă impusă de Chişinău împotriva republicii nerecunoscute.

Anularea restricţiilor impuse traficului feroviar va spori venitul companiilor exportatoare din Transnistria, care în prezent îşi exportă în prezent produsele la bordul camioanelor, fiind nevoite să plătească sume mai mari decât ar presupune transportul feroviar.

Traficul feroviar în regiunea  transnistreană a fost sistat în 2004, odată  cu suspendara circulaţiei trenurilor în gările din Tiraspol, Bender şi Ribniţa.