Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2008

Ambasadorii UE la Chisinau vor fi informati despre vizita lui Voronin la Moscova

Ambasadorii UE la Chisinau vor fi informati despre vizita lui Voronin la Moscova

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, astăzi, 23 ianuarie, Andrei  Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Kalman Mizsei, Reprezentantul Special al UE pentru Moldova.

În cadrul întrevederii şeful diplomaţiei moldoveneşti a apreciat înalt asistenţa şi susţinerea UE în procesul de reglementare a problemei transnistrene, precum şi disponibilitatea UE de a acorda sprijinul necesar pentru realizarea iniţiativelor Preşedintelui Republicii Moldova vizând consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului şi realizarea unor proiecte concrete în cadrul celor 8 grupuri de lucru.

A fost remarcat efectul benefic al instituirii de către UE a regimului de comerţ asimetric cu Republica Moldova, care va deveni operaţional în primul trimestru al anului curent, inclusiv pentru agenţii economici din regiunea transnistreană. În acest context, pe data de 24 ianuarie, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va avea o întrevedere cu ambasadorii UE acreditaţi la Chişinău în cadrul căreia va aborda subiecte ale cooperării cu instituţiile europene. De asemenea, şefii misiunilor diplomatice vor fi informaţi despre rezultatele vizitei recente a Preşedintelui Republicii Moldova la Moscova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus