Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-01-23/3748-3748.html
Data: Jan 23, 2008 (22:12)

Banca Mondială va susţine realizarea proiectelor de dezvoltare a tineretului în Moldova

În cadrul unei întrevederi cu premierul Vasile Tarlev, managerul sectorului social, resposabil pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Băncii Mondiale Maninger Gill a confirmat disponibilitatea Băncii Mondiale de a susţine Guvernul în realizarea proiectelor orientate spre dezvoltarea tineretului. Direcţiile de implicare şi proiectelor concrete ar putea fi reflectate în noua Strategie de parteneriat între  Guvern şi Banca Mondială, ce se elaborează în prezent, a specificat oficialul Băncii Mondiale.

Maninger Gill a comunicat că se află în Moldova cu o vizită de lucru, în vederea evaluării situaţiei din domeniul dezvoltării sociale şi determinării, în comun cu Guvernul, a unor proiecte concrete în domeniul respectiv.

Oficialul Băncii Mondiale a remarcat rezultate pozitive înregistrate de Moldova, pe parcursul ultimilor ani în implementarea politicilor de tineret, inclusiv prin crearea oportunităţilor de dezvoltare a tineretului, protecţia familiei şi a copilului etc.

La rândul său premierul Vasile Tarlev a menţionat că Moldova acordă o importanţă deosebită promovării drepturilor copiilor prin intermediul elaborării şi implementării la nivel naţional a unor programe şi proiecte majore în domeniul sănătăţii, educaţiei tineretului şi protecţiei sociale, iar anunţarea anului 2008 al tineretului are drept scop readucerea în atenţia tuturor a problemelor tineretului şi identificarea unor noi modalităţi de susţinere a tinerii generaţii.

În mod special, Tarlev a optat pentru elaborarea unor proiecte de modernizare a sistemului educaţiei extraşcolare şi non-formale prin extinderea reţelei centrelor pentru copii şi tineret, consolidarea capacităţilor organizaţiilor de tineret pentru implicarea lor activă în viaţa comunitară, extinderea asistenţei pentru programe de dezvoltare a antreprenoriatului pentru tineri etc.