Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-01-21/3725-3725.html
Data: Jan 21, 2008 (22:05)

Parlamentarii moldoveni participă la sesiunea APCE

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova participă în perioada  21 - 25 ianuarie curent la lucrările sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfăşoară la Strasbourg. Delegaţia este condusă de vicepreşedintele Legislativului, Maria Postoico.  Din delegaţia parlamentară mai fac parte deputaţii Vladimir Ţurcan, Valeriu Cosarciuc, Oleg Tulea, Vlad Cubreacov.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului moldovean, pe ordinea de zi a sesiunii ordinare a APCE figurează prezentarea de către Secretarul General al Consiliului Europei, Terry Davis a unei informaţii privind starea de lucruri în Consiliul Europei, alegerea noului Preşedinte al Adunării Parlamentare, discuţii privind onorarea angajamentelor şi obligaţiilor Georgiei faţă de instituţia de la Strasbourg şi audierea rapoartelor pe marginea desfşăurării alegerilor legislative din Federaţia Rusa şi alegerilor prezidenţiale din Georgia.

Parlamentarii statelor-membre ale Consiliului Europei vor dezbate problema viitorului statut al regiunii Kosovo, vor alege judecătorii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi vor aborda aspecte ce vizeaza efectele încălzirii globale şi dezastrele ecologice. APCE va mai dezbate un raport ce conţine recomandări de procedură privind drepturile şi obligaţiile opoziţiei într-un parlament democratic.

În cadrul sesiunii de iarnă a forului de la Strasbourg, la 24 ianuarie curent va fi audiat raportul privind dispariţia de noi născuţi în scopuri de adopţie ilegală în Europa, care conţine un capitol aparte referitor la starea de lucruri în Moldova.