Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.01.2008

Intrevedere Voronin - Simmons

Potrivit Serviciul de presa al sefului statului, preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin,  s-a întîlnit cu Robert Simmons, Adjunct al Asistentului Secretarului General NATO pentru Cooperare si Parteneriat privind Securitatea, aflat în vizită  la Chişinău.

Robert Simmons  a apreciat în termeni pozitivi relaţiile existente între Republica Moldova şi Alianţa Nord-Atlantică în cadrul Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, subliniind că acestea sînt realizate cu respectarea principiului de neutralitate a Republicii Moldova.

Colaborarea Republicii Moldova cu NATO în cadrul IPAP nu înseamnă avansarea ei în direcţia aderării la Alianţa Nord-Atlantică, ci un program de cooperare în beneficiul şi interesul comun al Republicii Moldova şi al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, a declarat Robert Simmons.

Adjunctul Asistentului Secretarului General al Alianţei Nord-Atlantice a precizat că în primele luni ale anului curent urmează să fi evaluată implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului  Moldova – NATO în vederea eficientizării dialogului ţării noastre cu această organizaţie.

Robert Simmons  s-a arătat încrezător privitor la perspectivele de intensificare a cooperării Alianţei Nord-Atlantice cu ţara noastră, în special după adoptarea de către Parlamentul de la Chişinău a concepţiei de securitate naţională a Republicii Moldova.

În contextul problematicii transnistrene, oficialul NATO a reconfirmat poziţia Alianţei Nord-Atlantice privind necesitatea identificării unei soluţii paşnice, durabile a conflictului transnistrean, în baza suveranităţii, integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Robert Simmons  a mai accentuat caracterul diferit al conflictelor din Kosovo şi Transnistria, subliniind că şi abordările privind reglementarea acestora trebuie să fie diferite.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus