Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.01.2008

Preşedintele în exerciţiu al OSCE va efectua o vizită în Republica Moldova la 16 şi 17 ianuarie

Preşedintele în exerciţiu al OSCE va efectua o vizită în Republica Moldova la 16 şi 17 ianuarie

În zilele de 16—17 ianuarie curent, Ilkka Kanerva, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Finlanda, Preşedintele în Exerciţiu al OSCE, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, înaltul oficial va fi primit de către preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin şi Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. De asemenea, Preşedintele în Exerciţiu al OSCE va avea întrevederi cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Stratan şi ministrul Reintegrării, Vasile Şova,. Pe agenda vizitei figurează şi o vizită la Tiraspol.

Potrivit presei ucrainene, vizita preşedintelui în exerciţiu al OSCE în Moldova are loc după vizita acestuia în Ucraina. Astfel, miercuri, 15 ianuarie, Ilkka Kanerva a avut o întrevedere la Kiev cu preşedintele ucrainean Victor Iuşcenko şi cu ministrul ucrainean de externe Vladimir Ogrîzko. În seara zilei de miercuri, Ilkka Kanerva a întreprins o vizită de lucru în Odesa, pentru a se familiariza cu activitatea Misiunii UE la frontiera moldo-ucraineană EUBAM.       

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus