Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-01-14/3662-3662.html
Data: Jan 14, 2008 (23:30)

Igor Smirnov: Tiraspolul este dispus să negocieze cu Chişinău în condiţii de egalitate a părţilor

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova liderul regimului separatist de la Tiraspol a acuzat autorităţile de la Chişinău că acestea exercită presiuni de diferit ordin asupra părţii transnistrene. Smirnov a reiterat faptul că Tiraspolul nu renunţă la negocierile cu Chişinăul, însă că acestea ar trebui să se desfăşoare de la egal la egal.

Precum a declarat presei ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău Valeri Kuzmin, în cadrul întrevederii cu Igor Smirnov a fost abordată vizita preşedintelui în exerciţiu al OSCE în Moldova. Kuzmin a menţionat că părţile au examinat posibilităţile ieşirii din impas a negocierilor pe marginea problemei transnistrene, inclusiv acţiuni ce pot fi întreprinse în legătură cu vizita vizita preşedintelui în exerciţiu al OSCE în Moldova.

De asemenea, potrivit lui Kuzmin, părţile au discutat aspecte economice, inclusiv ce ţin de preţurile la resursele energetice, precum şi unele aspecte ale relaţiilor bilaterale dintre Transnistria şi Federaţia Rusă.