Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.01.2008

Banca Transilvania ţinteşte Republica Moldova

Banca Transilvania, aflata in top 5 bancar dupa active, tinteste pentru 2008 cresterea retelei cu 70 de unitati, ajungand astfel la o retea de peste 500 de unitati, si extinderea regionala in Republica Moldova.

Tintim, in continuare, o dezvoltare sustenabila, axata pe Romania, dar in a doua parte a anului ne vom extinde regional, in Republica Moldova”, a declarat pentru Business Standard Robert Rekkers, presedintele bancii. Rekkers a explicat ca in luna aprilie va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor bancii, unde va fi aprobat planul privitor la extinderea in tara vecina, dupa care vor fi demarate procedurile legale privind inaugurarea primei sucursale in Moldova.

“E nevoie de un mecanism intreg, care porneste de la autorizarea bancii noastre de catre Banca Nationala a Moldovei de a opera pe teritoriul lor, iar cererea o putem depune doar dupa ce actionarii isi vor da acordul in aceasta privinta”, a mai spus Rekkers.

Reamintim ca, anul trecut, Banca Transilvaniaa intrat pe piata bancara internationala, prin inaugurarea primei sucursale, in Cipru. In privinta sucursalei din Cipru a bancii, deschisa la inceputul lunii octombrie, Rekkers a precizat ca aceasta are cateva sute de clienti. Banca urmareste sa-si atraga mai ales clienti romani, dintre cei aproximativ 25.000 prezenti in aceasta tara, a mai spus Rekkers.

Finantarea pentru 2008 a dezvoltarii bancii este mult usurata de incasarea, la finele anului trecut, a banilor proveniti din vanzarea diviziei de asigurari a bancii catre compania franceza Groupama, al treilea mare asigurator din Franta. “Vom folosi acesti bani pentru dezvoltare. Cu precizarea ca dorim sa crestem sanatos, nu intr-un ritm rapid, dar nesustenabil”, a precizat Rekkers. Banca Transilvania (TLV) a afisat un profit net de 16,07 milioane de euro in trimestrul al treilea din 2007, de peste doua ori mai mare decat rezultatul net obtinut in intervalul similar al anului trecut, ca urmare a dezvoltarii tuturor liniilor de afaceri ale bancii. Banca Transilvania are, in prezent, 421 de unitati si peste 5.500 de angajati. Capitalizarea bursiera a bancii este de peste 5,5 mld. lei (1,55 mld. euro).

‘Banca Transilvania, aflata in top 5 bancar dupa active, tinteste pentru 2008 cresterea retelei cu 70 de unitati, ajungand astfel la o retea de peste 500 de unitati, si extinderea regionala in Republica Moldova Robert Rekkers presedinte Banca Transilvania

Sursa: Bussines Standard

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus