Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.12.2007

Oleg Serebrian:De la interzicerea blocurilor până la interzicerea partidelor politice nu e decât un pas

Oleg Serebrian:De la interzicerea blocurilor până la interzicerea partidelor politice nu e decât un pas

«De la interzicerea blocurilor până la interzicerea partidelor politice nu mai e decât un pas şi în fond, de o manieră discretă, el a fost deja făcut, dacă ne uităm la toate inovaţiile emanate de minţi bolnave, incendiate de insuccesul electoral din vara anului curent şi de declinul ireversibil al formaţiunilor lor politice», a declarat, vineri, în plenul Parlamentului vicepreşedintele fracţiunii parlamentare PDM, Oleg Serebrian.

El a menţionat că adoptarea în prima lectură a câtorva modificări la Codul electoral « ar face cinste oricărui dictator de catifea din lumea a treia». « Cineva caută să demonstreze că în ţările democratice interzicerea blocurilor electorale ar fi o practică aproape curentă. Eu n-am putut găsi decât două exemple de acest fel – Federaţia Rusă şi Siria lui Asad », a spus Serebrian.

În altă ordine de idei Oleg Serebrian a spus că pentru a distrage atenţia de la obiectivele într-adevăr sensibile şi actuale  puterea comunistă s-a lansat în proiecte populiste şi speculative gen « limba moldoveneasca » în şcoală. « De ce nu « limba moldovenească » în politică, domnule Preşedinte al Republicii, dacă câţiva miniştri şi consilieri de-ai Dumneavoastră se exprima tot atât de bine în limba de stat a ţării pe care pretind c-o servesc ca şi-n hindustani ? Şi apropo, nici până azi moţiunea privind cunoaţterea limbii de stat, iniţiată acum un an de un grup de deputaţi, asa şi n-a fost pusă în discuţie. Dacă legea nu se respectă nici măcar în Parlament şi în raport cu un grup de deputaţi, atunci puteţi să vă imaginaţi cum se aplică legea în provincie, în cazul unui cetăţean simplu? », s-a întrebat Oleg Serebrian.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus