Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.12.2007

Marian Lupu: Intensificarea dialogului parlamentar modo-român ar putea reduce din retorica politică reciproc agresivă

Marian Lupu: Intensificarea dialogului parlamentar modo-român ar putea reduce din retorica politică reciproc agresivă

„Intensificarea dialogului parlamentar între Moldova şi România ar putea să reducă substanţial din retorica politică reciproc agresivă, care împiedică substanţial la dezvoltarea relaţiilor de bună vecinătate şi colaborare dintre cele două ţări”,  a declarat preşedintele Parlamentului Marian Lupu, în cadrul ultimei şedinţe a Legislativului. Marian Lupu şi-a exprimat convingerea că acest dialog parlamentar este pe măsură  să contribuie ca aceste relaţii să se bazeze pe respect reciproc, pe respect al independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale ambelor ţări.

Referindu-se la relaţiile bilaterale cu alte ţăi, Marian Lupu a declarat că pe parcursul acestei sesiuni a fost intensificat dialogului parlamentar cu partenerii Moldovei cât din vest, atât şi din est. „Anul acesta au fost desfăşurate acţiuni importante cu colegii noştri parlamentari din Federaţia Rusă. Salutăm rezultatele pozitive ale alegerilor din Ucraina, fapt ce generează premisele pentru reluarea dialogului, început în anii precedenţi, cu colegii ucraineni. Avem în agenda bilaterală un şir de subiecte deosebit de importante, unde parlamentarii celor două ţări pot aduce o contribuţie foarte serioasă”, a declarat preşedintle Parlamentului.

În ceea ce priveşte activitatea actualei guvernări, Marian Lupu a spus că aceasta  depune eforturi, acţionează, „deşi, trebuie să recunoaştem, se comit şi greşeli, pentru care ea poate şi trebuie criticată”. „Nu poate fi negat faptul, că guvernarea este conştientă de existenţa acestor probleme şi lucrează asupra soluţiilor, uneori cu mai mult, alte ori cu mai puţin succes. Dar, în viziunea mea, odată ce suntem în Parlamentul ţării, redresarea situaţiei, soluţionarea problemelor nu poate fi prerogativa unui sau altui partid. Este şi trebuie să fie o preocupare a tuturor forţelor politice, inclusiv celor reprezentate în Parlament, pentru care a votat majoritatea populaţiei ţării”, a mai spus Lupu.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus