Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.12.2007

Eugenia Ostapciuc: Partidul Comuniştilor promovează valorile democratice, iar noul Program al PCRM este unul modernizat, adaptat la cerinţele lumii contemporane

Eugenia Ostapciuc: Partidul Comuniştilor promovează valorile democratice, iar noul Program al PCRM este unul modernizat, adaptat la cerinţele lumii contemporane

Preşedintele grupului parlamentar al PCRM Eugenia Ostapciuc a declarat în cadrul ultimei şedinţe a Parlamentului că acuzaţiile oponenţilor din Parlament  sunt nefondate şi că aceştia nu vor să recunoască că anume PCRM „promovează valorile democratice”.

De asemenea, ea a respisn acuzaţiile opoziţiei, potrivit cărora, prin adoptarea Planului Naţional de Dzvoltare şi a unor modificări la Codul Electoral, comunişii îşi creează baza victoriei la viitoarele alegeri parlamentare.

Eugenia Ostapciuc a deplâns atacurile din partea deputaţilor din opoziţie, împotriva preşedintelui ţării, care este chemat în Parlament pentru explicaţii şi este învinuit de încălcarea Constituţiei. „Este foarte dureros să asculţi ce-şi permit unii deputaţi să spună la adresa Preşedintelui ţării. Am în vedere învinuirile lor nefondate, atacurile permanente şi cerinţele insistente de a-l chema în Parlament pentru explicaţii, iar recent – chiar şi insinuările de încălcare a Constituţiei. Noi suntem adepţi ai libertăţii de exprimare, dar consider că asemenea atacuri la adresa unui şef de stat ales în mod absolut legal şi democratic, cel puţin nu le fac faţă celor, care le pronunţă, ca să nu folosesc alte expresii mai dure. Mai ales că învinuirile le aduc persoane, care nu au făcut nimic deosebit pentru această ţară, nu şi-au demonstrat dorinţa de a lucra în folosul ei.  Plus la aceasta vreau să spun, că orice atac la adresa Preşedintelui este de fapt o lovitură împotriva statului Republica Moldova”, a mai declarat Ostapciuc.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus