Trimite e-mail | Printeaza
24.12.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a vizitat Batalionul Nr. 3 Infanterie Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii (FMP) ale Republicii Moldova, dislocat în apropierea satului Coşniţa, raionul Dubăsari.

Şeful statului s-a familiarizat cu activitatea unităţii în cauză, fiind informat că edificiul în care este amplasat batalionul a fost recent renovat capital, efectivului fiindu-i create condiţii favorabile pentru exercitarea serviciului militar. Preşedintele a apreciat schimbările în bine care s-au produs la Batalionul Nr. 3 Infanterie Independent al FMP de la ultima vizită pe care şeful statului a efectuat-o la această unitate acum jumătate de an.

În cursul întîlnirii cu ofiţerii batalionului, Vladimir Voronin a fost informat despre starea de lucruri de la această unitate precum şi de la unităţile forţelor pacificatoare ale Republicii Moldova în ansamblu.

Comandantul Batalionului Nr. 3 Infanterie Independent al FMP, Sergiu Cuzneţov a menţionat că efectivele celor trei unităţi ale forţelor pacificatoare moldoveneşti dislocate în localităţile Varniţa, Cocieri şi Coşniţa întreprind toate măsurile necesare în vederea menţinerii păcii şi stabilităţii în Zona de Securitate. Totodată, Sergiu Cuzneţov s-a referit la unele cazuri de tensionare a situaţiei din această regiune, provocate de acţiunile administraţiei de la Tiraspol, invocînd în context exemplul acaparării de către miliţia transnistreană a două întreprinderi moldoveneşti din satul Varniţa şi oraşul Bender.

Preşedintele a apreciat acţiunile Batalionului Nr. 3 Infanterie Independent al FMP, întrepinse în scopul neadmiterii situaţiilor de conflict în Zona de Securitate, remarcînd responsabilitatea înaltă şi fermitatea de care dau dovadă soldaţii şi ofiţerii încadraţi în activitatea de menţinere a păcii.

Totodată, şeful statului a menţionat că forţele de menţinere a păcii în actualul format şi-au îndeplinit rolul, în prezent impunîndu-se un alt mecanism de pacificare.

Vladimir Voronin a pledat pentru modificarea formatului actualei misiuni de pacificatori din Zona de Securitate prin implicarea observatorilor civili în operaţiunile de menţinere a păcii în regiune.

Preşedintele a reiterat că acţiunile propuse în acest sens ar constitui un pas important pe calea restabilirii integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus