Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.12.2007

Pomul de Craciun si Bradul Tarii

Astăzi, în faţa clădirii Primăriei de la Chişinău a fost inaugurat Pomul de Crăciun. Este acelaşi brad, pe care autorităţile municipale au încercat să-l instaleze acum două săptămâni în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi care a fost mutat de către organele de poliţie în faţa Arcului de Triumf. Odată cu inaugurarea Pomului de Crăciun a demarat programul artistic pregătit de municipalităţi.

În aceeaşi zi,  lngă Arcul de Triumf sute de tineri au protestat împotriva recentelor declaraţii ale şefului statului privind introducerea limbii moldoveneşti în şcoli şi schimbarea simbolurilor statului. Potrivit forţelor de ordine, la manifestaţie au participat aproximativ 300 de persoane. Tinerii purtau drapele tricolore şi pancarde cu slogane anticomuniste şi pro-române: „Jos comuniştii!”, „Mai bine mort decât communist!”, “Basarabia pământ românesc!”, „O naţiune şi un stat moldovenesc!” sunt aberaţii staliniste” etc.

Potrivit unor decizii guvernamentale, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la 28 decembrie urmează a fi instalat un alt pom, care se va numi “Bradul Ţării”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus