Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.12.2007

Uniunea Jurnaliştilor din Moldova organizează dezbateri publice în legătură cu ultimele declaraţii ale preşedintelui Voronin

Uniunea Jurnaliştilor din Moldova a anunţat că va organiza la 23 şi 30 decembrie dezbateri publice în scuarul Operei Naţionale. Tema primei dezbateri publice la 23 decembrie o vor constitui declaraţiile preşedintelui Vladimir Voronin la ultima întâlnire cu presa din 19 decembrie.

Într-un comunicat al UJM se menţionează că în Republica Moldova institutul mass-media publice practic a fost lichidat. Prin uzurpare, guvernarea controlează toate canalele de televiziune difuzate pe reţele naţionale, iar presa independentă este insuficient de puternic ă pentru a putea face faţă cererii enorme de spaţiu de exprimare liberă, solicitat de societate.  

În legătură cu aceasta, Uniunea Jurnalişstilor din Moldova a decis inaugurarea unui spaţu public de dezbateri în aer liber. În acest scop, la Primăria municipiului Chişinău a fost depusa o cerere de autorizare pentru desfăşurarea unor mitinguri la 23 şi 30 decembrie curent. Întrunirile vor avea loc între orele 13 şi 16, în scuarul Operei Nationale din Chisinau.

Potrivit UJM, în anul 2008, activitatea spaţiului public de dezbateri în aer liber va avea un caracter permanent şi se va desfăşura in fiecare duminică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus