Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.12.2007

ONG de media din Moldova protestează împotriva tratamentului discriminatoriu a ziariştilor din România

Şapte organizaţii de media din Moldova au senat o declaraţie de protest, în care îşi exprimă indignarea faţă de modul în care au fost trataţi ziariştii din România, care au intenţionat să participe la conferinţa de presa de sfârşit de an, susţinută pe 19 decembrie de preşedintele  Vladimir Voronin.

„Invocarea lipsei acreditărilor la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene o considerăm drept argument formal, odată ce i s-a refuzat accesul la conferinţă şi unui ziarist care dispunea de respectiva acreditare. Trezesc mari semne de întrebare motivele refuzului serviciului de presă al Preşedinţiei în situaţia în care ziariştii de la celelalte instituţii de presă străine au fost acceptaţi la conferinţă”, se arată în declaraţia de protest.

Semnatarii declaraţiei reaminesc că acesta nu este primul caz când la evenimente organizate de Preşedinţie, ziariştii sunt invitaţi selectiv, pe principii inadecvate transparenţei şi echităţii, instituţia prezidenţială aplicând criterii discriminatorii, partizane şi la acreditarea unor jurnalşti locali.

„Perpetuarea unei asemenea practici, care echivalează cu îngrădirea accesului publicului la informaţii de importanţă publică, contravine principiilor democratice şi angajamentelor asumate în procesul de integrare europeană”, se mai arată în declaraţia ONG de media din Moldova.

Declaraţia a fost semnată de Asociaţia Presei Electronice,  Centrul Independent de Jurnalism, Asociaţia Presei Independente, Centrul Acces-Info, Comitetul pentru Libertatea Presei,Uniunea Jurnaliştilor din Moldova şi Centrul de Investigaţii Jurnalistice. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus