Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.12.2007

O întreprindere din Federaţia Rusă pretinde la drepturile asupra mărcii comerciale „Belâi Aist”

Potrivit Serviciul de presă al şefului statului, Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a convocat o şedinţă la tema protecţiei mărcilor comerciale ale Republicii Moldova.

În cadrul şedinţei a fost efectuat un schimb de opinii privitor la acţiunile care urmează a fi întreprinse de către autorităţile moldoveneşti în scopul menţinerii dreptului de proprietate a Republicii Moldova asupra mărcii comerciale „Belîi Aist”. În prezent, o întreprindere din Federaţia Rusă pretinde la drepturile asupra  mărcii comerciale respective pe motivul că produsul în cauză nu este de 3 ani comercializat în Rusia.

Preşedintele Vladimir Voronin a solicitat responsabililor din cadrului Guvernului întreprinderea unor măsuri operative, în conformitate cu  normele şi standardele internaţionale în domeniu, în vederea protejării mărcii comerciale „Belîii Aist” şi menţinerii dreptului exclusiv al ţării noastre asupra acesteia. 

Şeful statului a mai solicitat Guvernului elaborarea şi punerea în aplicare a unui mecanism de asigurare a  protecţiei mărcilor comerciale ale Republicii Moldova în ansamblu. Preşedintele s-a referit la necesitatea implicării mai active în acest proces a misiunilor diplomatice, precum şi la oportunitatea organizării unor seminare, în cadrul cărora producătorii autohtoni să fie informaţi despre riscurile existente în menţinerea drepturilor de proprietate asupra mărcilor comerciale şi posibilităţile de protejare a acestora.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus