Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.12.2007

Bulgaria este dispusă sa acorde regim fara vize pentru traversarile de tranzit a teritoriului sau de cetatenii moldoveni

Potrivit Serviciului de presă al Executivului, Bulgaria este dispusă să acorde regim fără vize pentru traversările de tranzit a teritoriului său de cetăţenii moldoveni care au vize sau permise de şedere, eliberate de altă ţară-membră a Uniunii Europene.

Declaraţia se conţine în mesajul semnat de Prim-ministrul Republicii Bulgaria, Serghey Stanishev, transmis Premierului Vasile Tarlev de către ambasadorul Bulgariei în ţara noastră Nicolae Iliev.

Diplomatul a menţionat că acest mesaj este o dovadă a faptului că Bulgaria este un prieten fidel al Moldovei şi un susţinător plenar al proceselor de integrare europeană a Moldovei.

Dînd o apreciere foarte înaltă stadiului actual al relaţiilor moldo-bulgare, fortificate de recentele vizite ale Preşedintelui şi Premierului Moldovei la Sofia, ambasadorul a remarcat disponibilitatea  şefului executivului bulgar de a efectua o vizită oficială la Chişinău în cel mai scurt timp.

Vasile Tarlev a adus mulţumiri pentru aprecierile şi susţinerea constantă acordată de statul bulgar Moldovei pe toate dimensiunile, optînd pentru aprofundarea şi diversificarea cooperării bilaterale, în special în domeniul comercial-economic. În acest sens Premierul moldav a specificat oportunitatea deschiderii unei rute aeriene directe Chişinău-Sofia pentru a evita barierele de circulaţie, existente la momentul de faţă în calea oamenilor de afaceri. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus