Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-12-18/3469-3469.html
Data: Dec 18, 2007 (00:29)

Voronin - Cartofi romanesti de campanie

Liderul comunist de la Chişinău, Vladimir Voronin, a început deja campania electorală din 2009. Văzând că popularitatea partidului scade vertiginos, chiar şi în condiţiile majorării periodic a pensiilor, "generalul sovietic" a schimbat tactica.

A lăsat pensionarii la o parte şi a început să le recucerească încrederea vorbitorilor de limbă rusă, apărând o dată pe săptămână la televiziunea NIT, unde le vorbeşte o oră-ntreagă în limba lor. Mesajul său tradiţional, ca şi acţiunile din ultima vreme, este vădit antiromân, ceea ce îi captivează pe ruşii de peste Prut.

GÅSELNIŢÅ. Dar ultima găselniţă "de campanie" este distribuirea după criterii politice a ajutoarelor umanitare primite de Republica Moldova pentru combaterea efectelor secetei din vară. Moldova a primit ajutoare din partea UE, ONU, din partea Rusiei, României şi a altor ţări. Pe lângă 3.000 de tone de făină de grâu, 400 de tone de zahăr, 10 tone de lapte praf, 24 de tone conserve din carne, 16 tone pate de ficat şi 40.000 de litri de ulei rafinat trimise de România în Republica Moldova, guvernul de la Bucureşti a mai trimis 15 camioane cu cartofi. Surse de la Chişinău ne-au comunicat că toate acestea sunt distribuite în aceste zile, în numele Partidului Comuniştilor din Moldova, doar în localităţile care au primari comunişti. Un astfel de eveniment s-a desfăşurat zilele acestea la şcoala profesională din satul Mărculeşti, raionul Floreşti. În spatele uşilor închise, concomitent cu acţiunile "pe teren" ale liderului lor, sfetnicii comunişti ai lui Voronin ajustează legislaţia electorală, urmărind interzicerea constituirii blocurilor electorale şi crescând pragul electoral de la 4% la 6%.

Sursa: Jurnalul National,

Vitalie Calugareanu