Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.12.2007

Vasile Tarlev a solicitat reducerea la minim a costurilor pentru inregistrarea moştenirii imobilului la sate

Potrivit Serviciului de presa al Executivului, prim-ministrul Vasile Tarlev a convocat o şedinţă de lucru cu factorii responsabili axată pe problema facilitării tranzacţiilor cu terenurilor agricole şi bunurile imobile în mediul rural.

Ministrul Justiţiei Vitalie Pîrlog a informat că, în prezent, conform deciziei Guvernului, toate tranzacţiile cu terenurile agricole sunt perfectate gratuit în toate instituţiile de stat.

Totodată, în conformitate cu dispoziţia Prim-ministrului, Ministerul Justiţiei a examinat oportunitatea reducerii plăţilor pentru serviciile notariale, percepute pentru eliberarea certificatului de moştenitor a terenurilor agricole.

Vasile Tarlev a evidenţiat necesitatea reducerii la minim a costurilor pentru înregistrarea moştenirii imobilului amplasat în mediul rural, în vederea creării condiţiilor optime pentru dezvoltarea satelor.

În acest context, şeful Executivului a cerut responsabililor să urgenteze acest procedeu şi să promoveze modificările de rigoare la legislaţia în vigoare cu o monitorizare strictă a situaţiei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus